Gyorsabb Regenerálódás lenmagolaj segítségével

Sportolók jellegzetesen diétához, a testzsír-százalék lecsökkentéséhez használnak lenmagolajat. Szokták a fáradt izomzatba bemaszírozni, ilyenkor pihentetően hat.

Felmerült, hogy a vitamindús saláták ízesítéséhez kifejezetten ajánlott lenmagolaj némiképpen hangulatjavító is egyben, így növelve mondjuk a testmozgásra / sportolásra fordítandó motiváció és / vagy erőkifejtés mértékét.

A jótékony Omega zsírsavak

Lenmagolajjal az emberi szervezet zsírszükségletei telített zsírok helyett, telítetlen zsírokkal fedezhetőek. A lenmagolaj zsírsavjai (linolsav, olajsav) közül kiemelkedik Omega-3 tartalma. Nagy arányban találunk alfa-linolénsavat (a továbbiakban ALA) az összetevők között. Az ALA esszenciális zsírsav, vagyis a szervezet számára nélkülözhetetlen, ugyanakkor pótlásáról kizárólag táplálkozással gondoskodhatunk. Az ALA-ból a szervezet képes szintetizálni EPA-t (eikozapentaénsavat) és DHA-t (dokozahexaénsavat). A növényi eredetű esszenciális zsírsavak megfelelő mennyiségben elláthatják a szervezetet annak harmonikus működéséhez elegendő EPA és DHA zsírsavakkal.

A lenmagolaj segíthet az izomzat fejlődésében

Az esszenciális zsírsavakat tartalmazó lenamgolaj (Omega-3 mellett Omega-6 is van benne) segíthet az izomzat növekedésében, valamint a szervezet ellenállóképességének fenntartásában. Egy lassú felszívódású tejfehérje alkotóval, a kazeinnel (lassú felszívódású tejfehérje) kombinálva kifejezetten ajánlják az izomzat fejlesztésére. Pl.: Lefekvés előtt fogyasztott 2-3 evőkanál lenmagolaj, 20-40g kazeines vízzel, vagy alacsony zsírtartalmú tejjel együtt segítheti az izomnövekedést.

A lenamgolaj népszerű táplálékkiegészítő testépítők körében. A tapasztalatok szerint egy intenzív edzés után elfogyasztott lenmagolaj-adag (akár turmixokba keverve) segítheti az izomzat gyorsabb regenerálódását, enyhítheti az izomfájdalmakat, izomgörcsöket. A „súlyok világában” használják természetes állóképesség-fokozóként is.

Hatékony gyulladáscsökkentő

Az Omega-3 zsírsavakból a szervezet sajátos, hormonszerű - gyulladáscsökkentő molekulát állít elő. A lenamgolajban található Omega-3 főleg ezért jellemezhető gyulladáscsökkentő hatásokkal. Az ízületek gyulladásait mérsékelni képes olaj sportolóknak, de aktív fizikai életet élőknek is segíthet a panaszok enyhítésében.

Kutatások eredményei alátámasztották, hogy egy magas intenzitású edzés alatt az izomrostok sérülnek. Ezeknek a sérüléseknek a gyógyulása eredményezi az izomfejlődést. Az említett izomrostsérülések gyulladások, melyek regenerálásához a pihenés mellett szükségesek a megfelelő táplálkozás során bejuttatott tápanyagok: Esszenciális Omega zsírsavak, antioxidáns hatású ásványok és vitaminok (mint pl. az E-vitamin).

„Az izomrostgyulladások mielőbbi gyógyulása gyorsabb izomépülést eredményez! Az Omega-3 zsírsavak segítik a folyamatot. (....)” – véli Monica Myklebust, az ismert és az alternatív gyógymódokkal foglalkozó ’the University of Maryland's Center for Integrative Medicine’ orvos-igazgatója.

Kalóriaégetés

Az esszenciális zsírsavak további jellegzetessége, hogy stimulálják az anyagcserét, gyorsítják a metabolikus folyamatokat, ezáltal hozzájárulva a kalóriák égéséhez, segítve, hogy a szervezet gyorsabban tudja elégetni a felesleges, felgyülemlő cukrokat és zsírokat.

Lenmagolaj + más olajok • VÁSÁRLÁS »

Lenmag olaj

Mannavita Lenmagolaj

Mannavita Lenmagolaj 250ml = 1.971 Ft
Lenmagolaj 3 x 250 ml = 5.071 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt LenmagolajA mi Lenmagolajunk 100%-os tisztaságú és Hidegen Sajtolt

Lenmagolaj Kúrák

Gyerekeknek LenmagolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 kiskanál
(10 ml) / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek LenmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 evőkanál
(15 ml) / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Lenmagolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 evőkanál
(15 ml) / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Lenmagolaj KÚRA

Gyakori kérdések a Lenmagolajról:

Mire használhatom? Hogyan fejti ki a hatását? Hogyan kell alkalmazni?

Összes Lenmagolaj kérdés és válaszhoz tovább

Receptek Lenmagolajjal

Hidegen sajtolt lenmagolaj
  • Kőrözött lenmagolajjal
  • Meleg rukkola saláta lenmagolajjal
  • Fetasajtos céklasaláta lenmagolajjal
LENMAGOLAJ RECEPTEK TOVÁBB »
Mannavita Lenmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szív és az erek hatékonyságát Lenmagolajjal.

Fokozza a Bélműködés belek és az emésztés teljesítményét Lenmagolajjal.

Fokozza szíve és bélrendszere hatékonyságát!

Mi van a Lenmagolajban? 100 grammban

Omega-353g

Omega-612g

E-vitamin20 mg

Kalcium255 mg

Réz1,12 mg

Magnézium392 mg

Tovább a Lenmagolaj összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!