Lenmagolajos Pikkelysömör kezelés

A pikkelysömör (’psoriasis’) világviszonylatban is ismert, genetikai alapon létrejövő bőrbetegség. Kialakulását bizonyos tényezők provokálhatják. Ilyen lehet például a bőr gyulladásos fertőzése, egy egyszerű rovarcsípés vagy égési sérülés, vagy akár a cukorbetegség is, melyekre a bőr előfordulhat, hogy a psoriasis tüneteivel reagál.

Nevét is hámló jellegéről kapta: a ’psora’ görögül ’pikkelyt’ jelent. Egy kiterjedt pikkelysömör már esztétikailag is komoly problémát jelent, nem is beszélve arról, hogy mentálisan igen komoly kihívás a betegeknek.

Pikkelysömör főképpen a könyök, a térd, az ágyék környékén, valamint a hajas fejbőrön jelenik meg. A bőrelváltozás jellemzően erős bőrpírral jár, kerek vagy összefüggő alakú, tetején vaskos „pikkelyes hámlásokkal”, melyek a jóval nagyobb ütemben termelődő, így egymásra folyamatosan halmozódó bőrhámsejtek következtében képződnek.

Igencsak kellemetlenséget tud okozni az elváltozott bőrréteg folytonos, korpaszerű hámlása. Fájdalommal is járhat, hiszen a pikkelyes - hámlós - gyulladt kiütések amellett hogy viszketnek, könnyedén sérülhetnek, fel is szakadhatnak (mondjuk a nehezen csillapítható vakarási inger miatt).

A pikkelysömör komoly betegség, de a tévhiedelemmel ellentétben nem fertőző! Tudni kell azt is, hogy maga a betegség nem öröklődik, az arra való hajlam azonban igen!

  - A betegség a tudomány jelen állása szerint teljesen nem gyógyítható. A tünetek enyhítésében azonban jelentős javulást lehet elérni a szervezet zsírsav-összetételének a megváltoztatásával. A lenmagolaj esszenciális zsírsavjaival mindez támogatható, ráadásul az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak gyulladásgátló hatásaiknál fogva enyhíthetik a bőr gyulladásos megbetegedéseit.

  - A lenamgolaj alfa-linolénsavja (ALA) szerepet játszik a bőr hidratálásában és nedvességének a megőrzésében. Egyes tanulmányok szerint a pikkelysömör tüneteinek a kezelésében az ALA egyértelműen hatékony lehet.

  - A bőr hámsejtjeinek károsodását az E -és C-vitamin a lenmagolajban található ásványokkal együttesen segíthet ellensúlyozni.

  - A lenmagolajban is megtalálható D-vitaminnak a tudomány modern megközelítése szerint komoly szerepe lehet a hámsejtek osztódásában és termelődésében. A D-vitamint és az azt tartalmazó készítményeket ajánlják külsőleg, a pikkelysömör tünetei ellen.

A pikkelysömör és a növényi olajok

A növényi olajok biokémiai felépítése részben hasonló a bőr zsíranyagához, továbbá értékes hatóanyagokat tartalmaznak. Jótékony hatásaik között szerepel, hogy természetes kozmetikumként is ismertek. A táplálkozás szerves részét is képezhetik, közvetlen fogyasztásra is alkalmasak.

A növények magjából hidegen sajtolással kinyert olajok, mint amilyen a lenmagolaj is, természetes termékek, finomított társaikkal ellentétben nem veszítik el hatóanyagaik nagy részét, a bőr külsőleges ápolására alkalmazhatóak.

A ’Department of Dermatology, School of Medicine, University of California’ kutatói szerint a psoriasis kezelésében a lenamgolaj még inkább hatékonyabb ligetszépe olajjal kombinálva.

Lenmagolaj + más olajok • VÁSÁRLÁS »

Lenmag olaj

Mannavita Lenmagolaj

Mannavita Lenmagolaj 250ml = 1.971 Ft
Lenmagolaj 3 x 250 ml = 5.071 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt LenmagolajA mi Lenmagolajunk 100%-os tisztaságú és Hidegen Sajtolt

Lenmagolaj Kúrák

Gyerekeknek LenmagolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 kiskanál
(10 ml) / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek LenmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 evőkanál
(15 ml) / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Lenmagolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 evőkanál
(15 ml) / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Lenmagolaj KÚRA

Gyakori kérdések a Lenmagolajról:

Mire használhatom? Hogyan fejti ki a hatását? Hogyan kell alkalmazni?

Összes Lenmagolaj kérdés és válaszhoz tovább

Receptek Lenmagolajjal

Hidegen sajtolt lenmagolaj
 • Kőrözött lenmagolajjal
 • Meleg rukkola saláta lenmagolajjal
 • Fetasajtos céklasaláta lenmagolajjal
LENMAGOLAJ RECEPTEK TOVÁBB »
Mannavita Lenmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szív és az erek hatékonyságát Lenmagolajjal.

Fokozza a Bélműködés belek és az emésztés teljesítményét Lenmagolajjal.

Fokozza szíve és bélrendszere hatékonyságát!

Mi van a Lenmagolajban? 100 grammban

Omega-353g

Omega-612g

E-vitamin20 mg

Kalcium255 mg

Réz1,12 mg

Magnézium392 mg

Tovább a Lenmagolaj összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók